Strategie-vertaling

Geef je strategie vorm. In de vorm van doelen en plannen.

Tijdens onze strategische sparringsessie(s) is helder geworden waar je hart ligt. Wat de essentie van je bedrijf is. Je hebt de richting die je op wilt scherp voor ogen. Hoe nu verder? Het gebeurt te vaak dat strategische gedachten de tekentafel niet halen en niet verder uitgewerkt worden. Zonde. Zo laat je de kans om je bedrijf vooruit te helpen liggen. En daarmee ook de kans op betere resultaten.

Speerpunten van strategische begeleiding​

Het vastleggen van de gekozen koers in concrete doelen en actieplannen dwingt je na te denken. Wat wil je precies bereiken? Hoe ga je dat bereiken? Welke mensen en middelen heb je hiervoor nodig? Ga je het in één keer of gefaseerd aanpakken? Wanneer wil je je doel bereikt hebben? Mijn begeleiding richt zich daarbij o.a. op:

  • adviseren tijdens het vertalen van strategie naar bedrijfsonderdelen
  • input leveren voor actieplannen, zoals een marketing- of verkoopplan
  • erop toezien dat keuzes en besluiten aansluiten op de gekozen koers
  • je naar een meer authentieke, inspirerende leiderschapsstijl coachen
  • ondersteuning bij het aanpassen van jouw bestaande businessmodel
  • interne communicatie en betrokkenheid van managers en medewerkers

De grootste meerwaarde van een plan zit in het komen tot dat plan. In het omzetten van strategische gedachten naar taken en verantwoordelijkheden. Zodra het plan klaar is, heeft het 80% van zijn waarde bewezen. Ik begeleid je hierbij graag.

Ervaringsdeskundige op diverse terreinen​

Mijn toegevoegde waarde bij het vertalen van de strategie naar bedrijfsonderdelen komt voort uit ruim 25 jaar internationale ervaring in marketing, innovatie en business development. Ik deed, o.a. als internationaal marketingmanager en projectmanager voor high-tech innovatieprojecten, ruime managementervaring op, ontwikkelde bedrijfskundig inzicht en leerde mensgerelateerde en managementproblematieken snel te doorgronden en te begrijpen.