Over Peter Deen

​Net als jij had ik een druk leven met lange werkweken en vele zakenreizen, vol sociale en maatschappelijke activiteiten. Dan is het belangrijk een goede uitlaatklep te hebben. Voor mij is dat buiten zijn. Door actief te zijn in de natuur, op het water, in de bergen of in en rond het huis krijg ik rust en ruimte in mijn hoofd. Motorrijden, zeezeilen, skieën, tuinieren en verbouwen, ze brengen me allemaal hetzelfde: een frisse kijk op zaken. Ik help jou om diezelfde rust en frisse kijk te (her)vinden.

Een terugblik

Opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur aan de TU Eindhoven heb ik de eerste 15 jaar van mijn carrière binnen de R&D-afdeling van een multinational gewerkt. Daar leidde ik o.a. omvangrijke, complexe innovatieprojecten. Vanuit mijn overtuiging dat technische keuzes gebaseerd moeten zijn op hun waarde voor de klant, heb ik altijd intensief contact onderhouden met klanten en verkooporganisaties wereldwijd.

Een logische vervolgstap was international marketing, gecombineerd met een Master of Marketing-opleiding aan de TIAS Business School in Tilburg. Tijdens een periode van 5 jaar vervulde ik de functie van director productmarketing in de Verenigde Staten. Ook hier onderhield ik, ondanks het uitgestrekte gebied, hechte banden met klanten en verkooporganisaties.

Het roer om

Toen ik terugkwam in Nederland en het internationaal hoofdkantoor door een nog grotere partij overgenomen werd, werd duidelijk dat de ‘grote corporate wereld’ mij te ver weg stond van de echte wereld, waar mensen met mensen zaken doen en waarde gecreëerd wordt. Tijdens een sabbatical ontwikkelde ik ideeën die ik nu als zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Senns aan het verwezenlijken ben. Het werken met mensen, het losmaken en laten floreren van hun passie en deze verankeren in solide plannen is wat me inspireert en oprecht blij maakt.